BİZ SİZİ ARAYALIM

MENÜ

SINAV KAYGISI

Anne ve baba olarak sinavlarin yaklastigi bu dönemde ögrencilerin sinav kaygilari ile nasil basa çikmaliyiz?
 
Sinav kaygisi ögrencinin ögrenilen bilgiyi  sinav sirasinda etkili biçimde kullanamamasina sebep oluyor ve ögrencinin basarisi bu yogun kaygidan ötürü düsüyor. Ögrenciler çogu zaman sinav sürecinden çok sonucuna odaklaniyor ve kaygi kaçinilmaz oluyor. Tam  da bu noktada ailelerinin destegi ögrencinin kaygi düzeyinin azalmasina ve olaya daha pozitif bakmasina yardimci oluyor.
Unutmayalim ki ebeveynler olarak çocuklarimizin rol modeli bizleriz. Ne hissedersek aninda onlara yansiyor. Elbette anne baba olarak en degerli varliklariniz çocuklariniz için sinav gününe kadar endiseleriniz oluyor. Onlarin bu yogun süreci basarili ve özgüvenli bir sekilde tamamlamasini istiyorsaniz olumlu düsünerek endiselerinizi ve tüm kaygilarinizi kontrol altinda tutmalisiniz.
 
Öncelikle sinav sonuçlari ne olursa olsun çocuklariniza degerli olduklarini hissettirmek en önemlisi. Gösterdikleri çabayi takdir edeceginizi bilmeleri onlari rahatlatacaktir.
Geçmiste gösterdikleri basarilari hatirlatmaniz onlara güç verecektir.
Onlara güvendiginizi bilmeli ve hissetmeliler.
Sinavla ilgili yikici degil yapici ve destekleyici konusmalar yapmaniz onlari her zaman motive edecektir.
Sinav öncesi sinav sonucuyla ilgili konusulmasi onlari olumsuz yönde etkileyebilir. Unutmayin önemli olan onun sinav sirasinda potansiyelini en iyi sekilde kullanabilmesi ve buna odaklanmasidir.
Basari anlaminda kiyaslanmak ögrencileri fazlasiyla rahatsiz eder. Onlara samimi  davranmali ve kendine özgü bir birey olduklarini hissetmelerini saglamalisiniz.
Sinav hazirlik sürecinde sakin ve huzurlu bir aile ortaminin basariyi arttirmada  payi oldukça büyük.Bu stresli dönemde onlarla  keyifli aktivitelerde bulununabilirsiniz.
Son olarak hangi konuda olursa olsun çocugunuzu iyi tanimaniz gerekiyor ki beklentiniz de gerçek olsun.